Anasayfa / Makale & Blog /TUTUKLAMA KARARINA İTİRAZ
Tutuklama kararı geçici bir koruma tedbiridir. Tutuklama kararı hakim tarafından verilir. Savcı hiçbir koşulda tutuklama kararı veremez. Tutuklamanın amaçları arasında delillerin yok olmasını önlemek ve şüphelinin kaçmasını engellemek sayılabilir. Tutuklama kararını kim verir? Tutuklama kararı, soruşturma aşamasında Sulh Ceza Hakimliği tarafından, kovuşturma aşamasında ise ceza davasının görüldüğü mahkeme tarafından verilir.
Tutuklama kararına itiraz süresi yedi (7) gündür. Tutuklama kararına itiraz nereye yapılır, Tutuklama kararına itiraz nasıl yapılır, sorularının cevabı için Mersin Ağır Ceza Avukatı olarak ofisimize danışabilirsiniz.
Tutuklama kararına itiraz, tutuklanan kişiye tanınmış bir haktır. Tutuklanan kişinin müdafii tutuklama kararına itiraz edebilir. Tutuklanan kişinin eşi de tutuklama kararına itiraz edebilir.
Uyuşturucu suçundan tutuklanan, yağmadan tutuklanan, adam öldürmeden tutuklanan kişinin eşi de tutuklama kararına itiraz edebilecektir.
Hakkında tutuklama kararı verilen kişi 7 gün içinde tutuklama kararına itiraz dilekçesi vermelidir. Tutuklama kararına itiraz dilekçesi örneği için Mersin Ceza Avukatı olarak en iyi şekilde hizmet vermekteyiz.
Kanun bazı hallerde tutuklama kararı verilemeyeceği hükmünü düzenlemiştir. Düzenlenen hükme göre bazı durumlarda tutuklama kararı veremez. Yalnızca adli para cezasını gerektiren suçlar bakımından tutuklama kararı verilemez. Cezasının üst sınırı 2 yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez. Vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlarda tutuklama yasağı uygulanmaz.
Yıldız & Düzen Hukuk Bürosu olarak müvekkillerimize, tutuklama kararına itiraz, tutukluluğun devamına itiraz, tutuklama itirazı nasıl yapılır, tutukluluk itiraz dilekçesi, mersin ceza avukatı, tutuklamanın gözden geçirilmesi, tutuklama süresi, tutuklama ne kadar sürer konularında en iyi şekilde avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz.