Anasayfa / Makale & Blog /Hukuk Bürosu ve Avukatlık Hizmeti
Toplumda en saygın ve önemli mesleklerden bir tanesi de avukatlık mesleğidir. Avukat, hukuk sisteminin olmazsa olmazı savunmanın temsilcisidir. Avukatlık mesleğinin geçmişi binlerce yıl önceye dayanmaktadır. Avukatlık serbest ve bağımsız bir meslektir. Biz de bu yazımızda Avukatlık Nedir? Avukat Ne İş Yapar? Avukatın Görevleri Nelerdir? Avukat Nasıl Olunur? Baro Avukatı Nedir? Sorularının yanıtlarını açıklayacağız.
Avukat, Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra ikametinin bulunduğu baroda stajını yaptıktan sonra alınan mesleki bir unvandır. Örneğin Avukatın ikameti Mersin ilinde ise Mersin Barosuna bağlı olarak Avukatlık Hizmeti verir. Avukat, hukuki uyuşmazlıkların çözümü için etkin rol oynar. Avukat, hukuki uyuşmazlık ortaya çıkmadan önce önleyici hukuki danışmanlık hizmeti verendir. Kişilerin çok merak ettiği sorulardan biri de Avukat Maaşları Ne Kadar sorusudur. Serbest Avukatların sabit bir maaşı yoktur.
Avukat, gerçek veya tüzel kişileri her türlü hukuki uyuşmazlıkta yasalar önünde temsil eden ve müvekkillerinin haklarını savunandır. Avukatlar, müvekkillerine onların sahip oldukları hak ve yükümlülükler ile ilgili bilgi verirler. Avukatlar, müvekkillerinin haklarını korumakla yükümlüdürler. Avukat, müvekkilinin hukuki uyuşmazlık yaşamasını engellemek amacıyla müvekkilinin menfaati doğrultusunda önleyici hukuk hizmeti verir. Avukatlar müvekkillerinin haklarını korurken mesleğin itibarına ve meslek etiğine uygun hareket ederler.
Türk Hukuk Sisteminde avukatlık mesleğinde uzmanlık alanı yoktur. Yani bir avukat her alanda davaya bakabilir. Ancak Hukuk alanı çok geniş bir alan olduğundan bir avukatın hukuki anlamda her şeyi bilmesi mümkün değildir. Bu nedenle avukatlıkta uzmanlaşma oldukça önemlidir. Hukuk Bürosu olarak çalışan avukatlar genellikle iş bölümü yaparak her avukatın uzmanlık alanına göre müvekkillerinin dosyalarını Hukuk Bürosu Avukatlarına dağıtırlar. Bir Avukatın, Boşanma Avukatı, Ceza Avukatı, Ticaret Avukatı, İcra Avukatı, Tazminat Avukatı, Sigorta Avukatı, İşçi Avukatı, Miras Avukatı, Gayrimenkul Avukatı, Tapu Avukatı, Vergi Avukatı, İdare Avukatı, Ağır Ceza Avukatı sıfatlarını kullanması bizim hukuk sistemimizde mümkün değildir. Mersin İlinde yer alan Mersin Hukuk Bürosu ile Mersin Avukat olarak müvekkillerimize hukukun her alanında en iyi şekilde avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Arabulucu kimdir, Arabulucu Nasıl Olunur, Arabulucu Avukat Mı, gibi sorular vatandaşlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Arabuluculuk, kanuna göre Avukatlar arasından arabuluculuk siciline kayıtlı olanlar tarafından yapılır. Mersin Arabulucu, Mersin Arabuluculuk, Mersin Arabulucu Avukat konularında en iyi şekilde hizmet vermekteyiz.
Mersin Avukat, Mersin ilinde Mersin Barosuna bağlı olarak Avukatlık Mesleğini ifa eden avukat demektir. Mersin Hukuk Bürosu ise Mersin Avukatı tarafında Mersin ilinde kurulan Mersin Hukuk Bürolarını ifade eder. Avukat arayan kişiler genellikle daha önce avukat ile çalışmış olan tanıdıklarından Avukat Tavsiyesi isterler. Eğer böyle bir imkanları yoksa internetten avukat ararlar. İnternet üzerinden Avukat Arayanların dikkat ettiği en önemli unsurlardan bir tanesi avukatın güvenilir olmasıdır. Güvenilir Avukat önemli bir kriterdir. İnternetten arama yaparken genellikle avukata ihtiyaç duyulan konuya göre arama yapılır. Örneğin; Mersin’de Boşanma davası için avukat arıyorsa, Mersin Boşanma Avukatı, Mersin Boşanma Avukatı Arıyorum, Mersin Boşanma Avukatı Tavsiye, Mersin Boşanma Avukatı Öneri, Mersin’de Ceza davası için avukat arıyorsa, Mersin Ceza Avukatı, Mersin Ceza Avukatı Arıyorum, Mersin Ceza Avukatı Tavsiye, Mersin Ceza Avukatı Öneri, Mersin’de İş Mahkemesi davası için avukat arıyorsa, Mersin İşçi Avukatı, Mersin İşçi Avukatı Arıyorum, Mersin İşçi Avukatı Tavsiye, Mersin İşçi Avukatı Öneri gibi aramalar yaparlar.