Bize Ulaşın

Devremülk İptali | Devremülk Sözleşmesinden Cayma

Anasayfa / Makale & Blog /Devremülk İptali | Devremülk Sözleşmesinden Cayma

Mersin Devremülk İptali | Devremülk Sözleşmesinden Cayma
Devremülk İptali | Devremülk Sözleşmesinden Cayma

Devremülk İptali | Devremülk Sözleşmesinden Cayma

 

Devremülk ve devre tatil sözleşmeleri genellikle bir takım pazarlama hileleri kullanılarak imzalatılmaktadır. Kişileri ücretsiz tatil kazandınız diyerek ücretsiz tatil veya sadece tanıtım vaadiyle devremülk satın alması için ikna ederler. Devremülk sözleşmesi imzalayan kişi genel olarak oldubittiye getirilerek devremülk satın alır. Bu yazımızda Devremülk iptali, Devremülkten Cayma, Devremülk Sözleşmesinin İptali, Devre Tatil İptali, Devremülk İptal Davası, Devremülk İptal Başvurusu, Devremülk Sözleşme İptali Nasıl Yapılır konuları üzerinde duracağız. Mersin ilinde faaliyet gösteren hukuk büromuz Mersin Avukat, Mersin Devremülk Avukatı konularında en iyi şekilde hizmet vermektedir.

 

Devremülk Nasıl İptal Edilir?

 

Devremülk Sözleşme İptali Nasıl Yapılır, sorusu devremülk sahibi olan ve devremülkünü iptal etmek isteyen kişilerin oldukça merak ettiği soruların başında gelmektedir. Devremülk alan kişinin, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a göre Devremülkün satışından sonra yani devremülk sözleşmesi imzalandıktan sonra 14 gün içerisinde hiçbir sebep bildirmeden ve ceza ödemeden devremülk sözleşmesinden cayma hakkı bulunmaktadır. Devremülk sözleşmesinden caymak için devremülk sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren 14 günlük süre çok önemlidir. Peki, 14 günlük cayma süresi geçtiyse ne yapılmalıdır?

 

14 Gün Geçtikten Sonra Devremülk İptal Edilir Mi?

 

Devremülkten cayma için 14 günlük süreyi kaçırmış olabilirsiniz. 14 gün geçtikten sonra devremülk iptal edilemez mi? Elbette iptal edilebilir.

Devremülk sözleşmesi imzalatılmadan önce devremülk satıcısının devremülk alacak kişiyi bilgilendirmesi gerekmektedir. Deveremülk satıcısı, alıcıya yönetmeliğe göre ön bilgilendirme formu imzalatmalıdır. Bu form imzalatılmadı ise 1 sene içerisinde sözleşmenin feshi için dava açılabilir. Devremülk satıcısı sözleşmede vaade ettiği şartları yerine getirmediyse bu süreler dışında da dava açılabilir.

 

Devremülk İptali Davası

 

Devremülk Sözleşmesi imzalandıktan sonra 14 gün içerisinde devremülkten cayma hakkı kullanılmadıysa ve kanunun alıcıya verdiği diğer cayma hakları da süresi içerisinde kullanılmadıysa artık tek çare olarak mahkemeden devremülk sözleşmesinin iptali talep edilmelidir. Devremülk iptali davası açılabilmesi için satıcının sözleşmeye aykırı davranmış olması gerekmektedir. Satıcının sözleşmeye aykırı davranmasına örnek olarak Devremülkün tamamlanmaması, Devremülk tapusunun verilmemesi, Devremülk tapusunun sözleşmedeki yerden farklı olması, Devremülkün zamanında teslim edilmemesi, Devremülkün eksik yapılması, Vaad edilen tarihlerin değiştirilmesi gibi durumlar verilebilir. Devremülkün İptali Davası ile ödenen bedel yasal faizi ile birlikte iade edilir ve alıcı artık aidat (yıldat) ödemek zorunda kalmaz. Devremülk iptali davası açarak aidat ve yıldat ödemekten kurtulabilirsiniz. Ayrıca dava sonunda devremülk şirketinde bulunan ödenmemiş senetlerinizin de iadesine karar verilmektedir. Detaylı bilgi almak için Mersin Avukat olarak hukuk büromuz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Devremülk Cayma Dilekçesi | Devremülk İptali Dilekçesi

 

Devremülkün iptali için devremülkten cayma dilekçesi örneği, devremülk iptal dilekçe örneği ile yetkili merciilere başvuru yapılması gerekmektedir. Cayma hakkı süresi içerisinde muhatap devremülk satıcısına karşı yapılır. Süresi içerisinde devremülkten cayma yapıldığı takdirde alıcı hiçbir ceza ödemez. Devremülk İptali Dava Dilekçe Örneği, Devremülk Cayma İhtarname Örneği için Hukuk Büromuz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Devremülk Aidatı ( Yıldatı) Ödenmezse Ne Olur?

 

Devremülk sözleşmesi imzalandıktan sonra alıcıdan hemen devremülk için yıllık alınan aidat yani yıldat talep edilmektedir. Alıcı tarafından sözleşmeden cayma prosedürü işletilmez veya devremülk sözleşmesinin iptali için dava açılmazsa satıcı şirket devremülk aidatlarının tahsili için alıcıya icra takibi başlatabilir. Yıldat (aidat) ödememek için Devremülkün iptali davası açılmalıdır.

 

Devremülk İptali Avukatı

 

Devremülk Sözleşmesinin İptali, Devremülkten Cayma teknik bir konu olduğundan bu işlemler için Devremülk Hukuku’nda uzman bir avukat ile çalışmak gerekmektedir. Mersin ilinde bulunan Hukuk Büromuz Devremülk İptali Davası, Devremülkten Cayma, Devremülk Yıldatının Ödenmemesi, Devremülk Aidatı Ödenmezse Ne Olur, devremülk nasıl iptal edilir, devremülk senetlerini geri alma, devremülk ödenmeyen senet iadesi, Mersin Avukat, Mersin Devremülk İptali, Mersin Devremülk Avukatı, Erzin Devremülk İptali, Erzin Devremülk İptal Avuaktı konularında en iyi şekilde avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

YILDIZ & DÜZEN Hukuk Bürosu Türkiye’nin ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük limanlarından birine ev sahipliği yapan ve bölgedeki temel ticaret merkezlerinden biri olan Mersin’de kurulmuş bir hukuk bürosudur.
Sosyal Medya Hesaplarımız
Online Ödeme İçin Tıklayınız.
İLETİŞİM BİLGİLERİ
ADRES
Mahmudiye Mahallesi Bahçeler Caddesi Matiat İş Merkezi Kat:1 No:5 Akdeniz / MERSİN

TELEFON
+90 552 605 45 33

E-POSTA
info@yildizduzenhukuk.com